Waarom sportgel met Chia zaad?

Chia zaad is erg goed in vocht opnemen en kan wel tot 10 keer zo groot worden. Het word een gel achtige substantie. Door deze gel achtige substantie vertraagd chia zaad de omzetting van koolhydraten in suikers. Het geeft je lichaam dus langer energie. Deze vertraging stabiliseert je bloedsuikerspiegel. Een erg fijne eigenschap, in het bijzonder voor ultramarathonlopers.

Een verbeterde vocht balans.

Het vocht opnemend vermogen van de chia zaadjes zorgt voor een betere regulatie van je lichaams vocht niveaus. Ook zorgt het voor dat je de elektrolyten beter vast houd. Elektrolyten (zouten) zijn mineralen zoals natrium, kalium, calcium, magnesium en chloor. Perfect voor hard werkende atleten.

Ontsteking en gewricht pijn.

Het chia zaadje heeft een hoog gehalte aan omega 3 vetten. Gezonde vetten die voor een verminderde kans op ontsteking zorgd. Ook zorgen ze voor minder pijnlijke gewrichten. Het verzacht de huid condities en zorgt voor een gezonde hersen functie.

Sneller herstel

Chia zaad zit vol met antioxidanten. Het is een complete bron van eiwitten, namelijk alle 8 essentiële aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van je lichaam. De eiwitten in chia zaad helpen met celdeling. De grote hoeveelheid antioxidanten helpen ons tegen de vrije radicalen, die ons immuunsysteem bevechten en verzwakken.

Humagel, sportgels met Chiazaad gebaseerd op ‘De geboren renner’