Het recycle proces

Wist je dat gerecycled polyester precies hetzelfde is als nieuw polyester? Met de vezels van ingezameld polyester kun je dus precies hetzelfde doen als met nieuw materiaal. Ook prachtige sportkleding maken dus! Overigens zijn niet alle soorten polyester geschikt. Voor sportkleding is polyethyleentereftalaat nodig, een term die je niet vaak hoort, maar feitelijk is dit RPET (van de flessen).

Na inzameling en reiniging van de flessen worden deze vermalen tot flakes, kleine stukjes. Nadat deze gesorteerd zijn op kleur worden ze nogmaals gereinigd en verhit. Door de verhitting kunnen ze worden omgesmolten tot korrels. Deze korrels zijn het basismateriaal voor verschillende producten. Voor kleding is stof nodig dus worden onze korrels omgesmolten tot draden waarmee stof kan worden geweven.

Verf & Garen

De witte stof wordt vervolgens in de gewenste kleur geverfd. Overigens is hier belangrijk dat we op veiligheid gecertificeerde verf gebruiken. Dat betekent dat er geen giftige stoffen in de verf aanwezig zijn. Ook zitten er vaak hormoon-ontregelende stoffen in verf wat in de natuur terecht komt met het wassen, erg slecht dus! Om die reden hebben we verf uitgezocht die dat bewust niet doet.

De producent van onze garen heeft het begrepen. Het product is gemaakt van 100% gerecyclede materialen wat enorm veel grondstoffen en energie scheelt. Daarbij heeft het bedrijf en de hele keten moraliteit en transparantie als uitgangspunt. En natuurlijk niet onbelangrijk: het garen is van zeer hoge kwaliteit voor het leveren van topprestaties.

Het label

Ook het label wat aan de mouw is gezet is volledig duurzaam. Het label wordt gemaakt op Nederlandse boden, van volledig duurzame materialen. De fabrikant heeft daarbij verschillende certificaten, waaronder voor extreem energiezuinige productie en voor het hergebruiken van restmaterialen.

Eerlijke arbeid

In de kledingindustrie kan veel met machines, maar mensenhanden blijven altijd nodig. Dat deze nodig zijn betekent dat je ze goed moet behandelen. Het is totaal onacceptabel dat mensen worden misbruikt. In welk land en op welke manier dan ook. Pure Sportswear zet zich scherp af tegen iedere vorm van kinderarbeid, sweatshops en andere slechte werkomstandigheden in de kledingindustrie.

Ons productieproces vindt dan ook volledig plaats in Amerika. Hier krijgen werknemers een goed loon, eerlijke arbeidsvoorwaarden en werken in een veilige omgeving.

Best normaal toch eigenlijk?

Ga naar de -> winkel <- en bestel je eigen sportshirt gemaakt van gerecycled plastic!