Mijn ervaring met Maurten gels tijdens een 30 km duurloop.

Ter voorbereiding op een wedstrijd liep ik gisteren een 30 km loop. Op de fuel-guide staan handige voedingsschema’s voor fietsers en hardlopers. Ook de onderbouwing staat erbij. Zo weet je exact wat je mee moet nemen en wanneer je wat kunt gebruiken.
Hier onder het koolhydraatschema waar ik me aan gehouden heb. Het was mijn eerste kennismaking met de gels van Maurten. De drankmix had ik al eerder geprobeerd. De gels zijn vrij dik. Maar verrassend genoeg, makkelijk door te slikken en er blijft niks plakken in je mond, na afloop. Het lijkt op zachte wine-gums, maar dan zonder smaak.
Onderweg, tijdens de mooie duurloop onder optimale omstandigheden, merkte ik dat mijn energie goed op peil bleef. Zo kwam ik in een fijne flow en kon de negatieve gedachten onderweg makkelijk uitschakelen.


Of ik een voorkeur heb voor Humagel of Maurten? Ik wil eerst meer ervaring opdoen, ook met langere lopen en onder moeilijkere omstandigheden.

Arie van der Steen