Maurten en Humagel webshop voor bewuste sporters

Misselijk bij langdurig sporten?

Deze vraag is de basis van Humagel Nederland en Maurten.sale! Wij willen dé webshop zijn voor plantbased duursporters. Beide gels zijn 100% vegan en glutenvrij.
Zo kun je zelf kiezen wat het beste bij jou past.

 

Humagel bevat als enige sportgel Chiazaad. Lees hier welke unieke voordelen dit jou biedt:

Stabiel bloedsuikerspiegel
Chia zaad is erg goed in vocht opnemen en kan wel tot 10 keer zo groot worden. Het word een gel achtige substantie. Door deze gel achtige substantie vertraagd chia zaad de omzetting van koolhydraten in suikers. Het geeft je lichaam dus langer energie. Deze vertraging stabiliseert je bloedsuikerspiegel. Een erg fijne eigenschap, in het bijzonder voor ultramarathonlopers.

Een verbeterde vocht balans.
Het vocht opnemend vermogen van de chia zaadjes zorgt voor een betere regulatie van je lichaams vocht niveaus. Ook zorgt het voor dat je de elektrolyten beter vast houd. Elektrolyten (zouten) zijn mineralen zoals natrium, kalium, calcium, magnesium en chloor. Perfect voor hard werkende atleten.

Ontsteking en gewricht pijn.
Het chia zaadje heeft een hoog gehalte aan omega 3 vetten. Gezonde vetten die voor een verminderde kans op ontsteking zorgd. Ook zorgen ze voor minder pijnlijke gewrichten. Het verzacht de huid condities en zorgt voor een gezonde hersen functie.

Sneller herstel
Chia zaad zit vol met antioxidanten. Het is een complete bron van eiwitten, namelijk alle 8 essentiële aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van je lichaam. De eiwitten in chia zaad helpen met celdeling. De grote hoeveelheid antioxidanten helpen ons tegen de vrije radicalen, die ons immuunsysteem bevechten en verzwakken.

Maurten

Maurten Hydrogel

Maurten vindt zijn oorsprong in Zweden. Het bedrijf, gevestigd in Göteborg, slaagde er in 2015 in om een nieuwe sportdrank te ontwikkelen. De technologie van deze wetenschappelijk ontwikkelde sportdrank bestaat uit een hydrogel. Hydrogels worden vaak in de voedingsindustrie gebruikt als verdikkers en om structuur te geven.

Hoe komt de hydrogel tot stand? Tijdens het mixen in de bidon vullen de vezels zich met koolhydraat houdend water. Vergelijk dit met een spons. De hydrogel ontstaat pas echt na het drinken in de maag omdat de samenstelling PH sensitief is. Bij contact met zuur in de maag zal de hydrogel zich vormen en worden de ingrediënten ingekapseld. De receptoren in de maag herkennen door deze slimmigheid geen grote hoeveelheden koolhydraten. De hydrogel gaat in een keer door naar de darmen. In de darmen zal dit effect weer langzaam omkeren door de darmwand die gemaakt is om voeding en vocht uit vezels te halen en zo kan de Maurten sportdrank optimaal verwerken. Op deze bijzondere manier kan je meer koolhydraten opnemen in vergelijking met andere sportvoeding.

Maagklachten verleden tijd

Koolhydraatrijke sportdrank kan problemen veroorzaken. De menselijke maag verteert hoge concentraties koolhydraten slecht. Dit kan leiden tot een mindere werking van de darmen. Ook kunnen zich problemen voordoen met de suikerspiegel in het bloed. Maurten gebruikt de hydrogeltechnologie om met vijf volledig natuurlijke ingrediënten een koolhydraatrijke sportdrank te ontwikkelen. Hiermee voorkom je maag- en darmproblemen en verstoor je je spijsvertering niet. Door enkel gebruik te maken van natuurlijke ingrediënten is de sportdrank bovendien geschikt voor veganisten.