Maurten

Maurten Hydrogel technologie

Maurten kenmerkt zich door zijn hydrogel technologie. De unieke eigenschap van Maurten is een verpakte of in gekapselde koolhydraat. Hierdoor is het mogelijk om hoge concentraties koolhydraten uit je sportdrank te halen. Maurten kent twee product categorieën: de Drink Mix en een gel. Beide producten hebben één ding gemeen, namelijk de hydrogel technologie.

De Maurten sportdrank en gels worden inmiddels gebruikt op het aller hoogste niveau. top atleten in de hardloopwereld als Mo Farah & Elliud Kipchoge maken al gebruik van Maurten.

Maurten is uniek

Top atleten worstelen altijd om hun lichaam te voorzien van voldoende energie tijdens het sporten. Sinds de jaren zestig hebben wetenschappers al ontdekt dat het drinken van koolhydraten (suikers) in een combinatie met o.a. kalium, natrium en limonade de sportprestatie enorm kunnen verbeteren.

Maag/darm problemen

Te veel koolhydraten of niet de juiste concentratie kan problemen veroorzaken in ons maagdarmkanaal. Onze maag kan te hoge concentraties koolhydraten moeilijk verwerken. Met als gevolg verminderede darmwerking en een te hoge bloedsuikerspiegel.

Maurten & wetenschap de producten zijn op wetenschappelijke wijze ontwikkeld en getest. De hydrogel technologie is toegepast en heeft gezorgd voor een uniek product die maagdarm problemen voorkomt en voldoet aan de behoefte om veel koolhydraten op te nemen. Studies hebben aangetoond dat een atleet tot wel 90gram koolhydraten per uur kan opnemen.

Maurten Sportdrank