Info Hüma

Hüma?

Hüma is een veteraanbedrijf dat 100% volledig natuurlijke, heerlijk smakende energiegels maakt. Het werd in januari 2012 gestart door Ian McCollum en Kevin Sherbourne, twee jonge net afgestudeerd studenten die de vreselijke energiegels beu waren. Hüma-gels werd officieel geïntroduceerd in november 2012 en zijn sindsdien de best verkochte volledig natuurlijke energiegel geworden!

Wat doet Hüma?

Zoals alle duursport-energiegels is Hüma een hulpmiddel voor glycogeenaanvulling. Als u langer dan 45 minuten traint, loopt u het risico op een hypoglykemische shock, ook wel “bonking” genoemd, wat in feite betekent dat uw lichaam geen glycogeenvoorraden meer heeft. Hüma biedt een alternatieve brandstofbron zodat je glycogeen langer meegaat.

Waar komt Hüma vandaan?

Het idee voor Hüma werd geboren in het zand van Irak. In de zomer van 2009 werd een soldaat van het Amerikaanse leger, 1st Lieutenant McCollum genaamd, belast met het leiden van slopende missies in heel Irak. Op dat moment las hij een boek over de Tarahumara, een stam van Mexicaanse Indianen die regelmatig deelnemen aan epische races van meer dan 100 mijl als onderdeel van hun cultuur. Om zichzelf op deze ultramarathons van brandstof te voorzien, gebruiken ze een speciaal mengsel van chiazaad. Hij dacht dat als het voor hen in Mexico werkte, het misschien ook voor hem zou werken in Irak. Het spul was zelfs geweldig om hem op de been te houden, en die ontdekking leidde uiteindelijk tot de oprichting van Hüma. Tegenwoordig combineert Hüma de Tarahumara-traditie voor onderzoek naar sportvoeding, gezonde ingrediënten en geweldige smaken. 

Meer weten? check de video