Hoeveel Maurten gels moet ik gebruiken?

Tijdens de 34 kilometer Run Forrest Run Springendal heb ik Maurten getest. Er zitten zware stukken in deze trail en het was benauwd weer. De helft van de race heb ik hartslagzone 2 gelopen en de andere helft in hartslagzone 3. Dat is voor mij als ultraloper een hoge mate van inspanning. Het gemiddelde tempo, was ondanks tijdsverlies door het missen van lintjes en terugzoeken van de route, 5:37 minuten per kilometer. Ik had voor het slapen gaan Maurten mix gedronken en onderweg in de auto naar de wedstrijd ook. Omdat ik een hekel heb aan een rugzak had ik 6 gels meegenomen. Iedere 5 kilometer één gel. Daarnaast had ik twee flesjes water in mijn flipbelt. Deze kon ik bij de verzorgingsposten weer bijvullen.
Maurten heeft mij prima voldaan. Geen tempoverlies door hongerklop en ook geen misselijkheid ondanks dat ik meer dan 2 liter vocht had uitgezweet.
Klik hier voor duidelijke richtlijnen voor het gebruik van Maurten voor jouw sport.

Met dank aan Fusion sportkleding